Tuesday, August 15, 2006

New Super Mario Bros [DS]

Mario BrosΔεν μπορείς να κάνεις λάθος με τον Mario. H πιο χαρακτηριστική φιγούρα στον χώρο του videogaming και το πιο δυνατό χαρτί-trademark της Nintendo δεν καθιερώθηκε τυχαία. Από την πρώτη του εμφάνιση το 1981 στο Donkey Kong, στο ντεμπούτο της σειράς Mario Bros το 1985 και έπειτα, έχει εμφανιστεί σε πάνω από 100 τίτλους, από puzzle game μέχρι tennis sim. Η φιγούρα του Miyamoto ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη προσδοκία του Ιαπωνικού κολοσσού της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Και μετά από 21 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο της κλασσικής για τo NES σειράς, mario bros, ανοιγει νέο κεφάλαιο.
Το οποίο επιστρέφει στις ρίζες του. Μετά το sunshine, ο Mario επιστρέφει στις 2 διαστάσεις. Για να ακριβολογούμε, o Mario όπως και όλοι οι χαρακτήρες είναι τρισδιάστατα σχεδιασμένοι screen1 ενώ το gameplay παίζεται όπως ένα κλασσικό scrolling 2d platform. Η Princess πέφτει θύμα απαγωγής από τον Koopa Jr. και ο mario καλείται να την σώσει για άλλη μια φορά. Δεν υπάρχει κατί ριζικά διαφορετικό από τα game της παλιάς σχολής. Στην ουσία παίζεται όπως και το πρώτο bros1 με τον χάρτη του mario bros 3. Υπάρχουν όπως σε κάθε mario platform 8 κόσμοι, αυξανόμενης δυσκολίας, κρυμμένα world warp, μερικές extra πίστες και εναλλακτικά paths που μπορείτε να ανοιξετε χρησιμοποιώντας τα star coins που βρίσκετε, με παρόμοιο τρόπο όπως στο mario64. Η μόνη διαφορά στο gameplay υφίσταται στο γεγονός ότι πλέον υπάρχουν σχεδόν σε κάθε πίστα waypoints που σας ξεκινάνε από την μέση του επιπέδου εαν χάσετε. Ένα ακόμα νέο στοιχείο στο παιχνίδι είναι τα 3 καινούργια transformations που υπάρχουν. Αυτά είναι ένα υπερμεγεθές μανιτάρι, που για περιορισμένο χρονικό διάστημα κάνει άτρωτο και γιγάντιο τον Mario, ένα μπλε μανιτάρι που κάνει το ακριβώς αντίθετο (σας κάνει μικροσκοπικό και ευάλωτο σε εχθρούς) και είναι χρήσιμο για να περνά ο Mario σε δυσπρόσιτα μέρη σε άλλη περίπτωση, και το κέλυφος χελώνας που σας μετατρέπει σε koopa.screen2 Καμία δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο, αλλά είναι καλοδεχούμενες αν και χρήσιμες μόνο για να βρείτε κάποια κρυφά μονοπάτια ή για star coins. Ίσως λείπει ένα flying form, όπως το racoon του Mario Bros 3, αλλά ο σχεδιασμός των πιστών δεν θα το εκμεταλεύοταν όσο έπρεπε ούτως η άλλως.
Save γίνεται μόνο σε κομβικά σημεία στο παιχνίδι, όταν δηλαδή περνάτε κάποιο mini-boss, ανοίγετε άλλα paths ή αλλάζετε κόσμο. Η δυσκολία του τίτλου είναι μάλλον μικρή, ειδικά αν έχετε πείρα στα platform. Επίσης, η διάρκεια του είναι μάλλον μικρή, αλλά ο χρόνος που θα περάσετε για να ανακαλύψετε κάθε του πτυχή θα σας αποζημειώσει με το παραπάνω. Συνοψίζοντας, το new super mario bros, είναι η κλασσική συνταγή που αποζητά ο κόσμος σε κάθε τίτλο mario. Ο υδραυλικός είναι πάλι εδώ σε μια ανασκόπηση των πεπραγμένων του. screen3Σίγουρα είναι το καλύτερο platform μαζι με το Mario64 που μπορείτε να πάρετε για το DS. Στο πακέτο επίσης συμπεριλαμβάνονται και σωρεία mini-games, που όλα κάνουν χρήση του stylus. Τα ίδια mini-games υπήρχαν και στο Mario64, (με επιφύλαξη το γράφω αυτό, αφού δεν έχω δεί ο ίδιος το Mario64 στο DS) κάποια είναι διασκεδαστικά και κάποια ανέμπνευστα και βαρετά. Θα κλέψουν σίγουρα όμως την προσοχή σας, ειδικά αν έχετε κάποιον φίλο για να παίξετε μαζί (ενα gamecard είναι αρκετό όπως μας έχει συνηθίσει η nintendo). Επενδύστε άφοβα.

Official Site - Gameplay Trailer

8.0 / 10

1 comment:

Blogger said...

There is shocking news in the sports betting industry.

It has been said that every bettor needs to see this,

Watch this now or quit placing bets on sports...

Sports Cash System - SPORTS CASINO ROBOT