Tuesday, July 25, 2006

Στο πρώτο τετράμηνο του 2007 το Conan

Η Funcom ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία με την Eidos ώστε να αναλάβει την παραγωγή του παιχνιδιού στην Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Νότια Αφρική και Αυστραλία. Επίσης έγινε γνωστό ότι πιθανή κυκλοφορία του τίτλου θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2007. Αυτή την στιγμή ο τίτλος βρίσκεται στο στάδιο του Beta testing και παρουσιάστηκε στην προηγούμενη E3, όπου έδειχνε το λιγότερο εντυπωσιακός. Η Funcom πιθανώς μεταθέτει την κυκλοφορία του παιχνιδιού για το 2007, σκεπτόμενη ότι θα έχει ευνοϊκότερη θέση στην αγορά ο τίτλος της, αφού θα έχουν περάσει μέχρι τότε αρκετοί μήνες από την κυκλοφορία του expansion Burning Crusade από την Blizzard, για το MMORPG που έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα του, το World of Warcraft.
Για όσους δεν γνωρίζουν, το Age of conan είναι ένα φιλόδοξο mmorpg, εμπνευσμένο από τον κόσμο του Conan (αυτονόητο). Θα είναι εξαιρετικά λεπτομερές στην αποεικόνιση της μάχης, με βίαιους ακρωτηριασμούς, ενώ οι πρώτες ώρες παιχνιδιού θα είναι single-played για την προώθηση της βασικής ιστορίας και για εξοικείωση με τους μηχανισμούς του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Funcom στο είδος, καθώς το 2001 εξέδωσε το πολύ πετυχημένο Anarchy Online, που εδώ και μερικούς μήνες διανέμεται δωρεάν στο κοινό και μπορεί να παίξει κανείς στους server της Funcom.

πηγη : tothegame

4 comments:

lukulius said...

Το Anarchy Online είναι χαριτωμένο παιχνιδάκι, το πρώτο MMORPG που δοκίμασα για την ακρίβεια. Αλλά η Funcom το έχει χάσει τελείως. Εδώ και 2 χρόνια το παιχνίδι είναι δωρεάν, και κάθε ένα μήνα παίρνω email για την "μοναδική ανευ προηγουμένου προσφορά" να πληρώσω την συνδρομή μου και σας δώρο θα μου δώσουν δώρο τα expansions.

Κάθε ένα μήνα...

Τα τελευταία δύο χρόνια...

Έλεος!

ΥΓ1. Η Funcom πρόσφατα έκανε συμφωνία με την Toyota με αποτέλεσμα μέσα στο παιχνίδι να βλέπεις πλέον διαφημίσεις Yaris.
ΥΓ2. Το καλύτερο πράγμα στο AO είναι το instancing. Τα μπουντρούμια είναι random-generated. Οπότε παίρνεις μια quest, πας σε μια πόρτα, και μπαίνεις σε μπουντρούμι που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι μετά από λίγο καιρό σίγουρα θα έχεις μπει από την κάθε πόρτα (περιορισμένες στον αριθμό) αρκετές φορές, κάθε φορά καταλήγοντας σε διαφορετικό μπουντρούμι. Μαγεία!!

dyolf said...

Να ομολογήσω ότι δεν έχω ασχοληθεί με το παιχνίδι καθόλου (όπως και με οποιοδήποτε άλλο mmorpg πέραν του wow). Soz δεν γνώριζα ότι είναι ελεύθερο τόσο πολύ καιρό.

Οι διαφημίσεις ingame είναι ένα αναγκαίο κακό που εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να υποστώ από την στιγμή που το παιχνίδι είναι δωρεάν. Λαμβάνοντας υπόψη τον sci fi κόσμο του επίσης δεν είναι τόσο ανάρμοστες τέτοιου είδους διαφημίσεις. Φαντάσου να έπαιζες σε κλασσικό fantasy και να έβλεπες διαφήμιση της toyota. Ξενέρωμα.

Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς πως λειτουργέι, το random-generated map στα instances μου ακούγεται εξαιρετικό. Και από την Funcom εγώ πλέον έχω μεγάλες προσδοκίες από την στιγμή που έχει δώσει 2 games με το καλύτερο storytelling όλων τον εποχών για εμένα. Τα 2 longest journey λέω παίχτα επιτέλους!!!

lukulius said...

Οι διαφημίσεις είναι μια χαρά. Μ' αρέσει το overlap πραγματικού και virtual κόσμου. Τα random-generated instances είναι φριχτά!

Αλλά όντως, το Conan φαίνεται πολύ καλό. Μ'αρέσει ιδιαιτέρως το brutal στοιχείο που θα δώσει Rating: Mature στο παιχνίδι. Λες να παίζουν λιγότερα 14χρονα; Μακάρι.

lukulius said...

Μετά από λίγο ψάξιμο και διάβασμα ομολογώ ότι έχω ενθουσιαστεί με το Conan. Ρίχτε μια ματιά
εδώ
.